Ajuntaments i Arxius Comarcals cedeixen material del Congrés a la Fundació

Tal i com ja hem anunciat públicament, des de la Fundació Congrés de Cultura Catalana estem commemorant el 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana (1975-1977). Dins del marc d’aquesta commemoració, la Fundació està duent a terme tasques de documentació i recopilació de material fotogràfic i audiovisual a diferents arxius i biblioteques. Aquestes tasques de documentació es sumen a la ja engegada Crida als Congressistes, un missatge adreçat a totes aquelles persones que varen participar al Congrés i que encara guarden documentació o que senzillament ens vulguin explicar la seva experiència amb el Congrés.

Durant les últimes setmanes hem pogut contactar amb diversos arxius comarcals i municipals d’arreu de Catalunya els quals alguns d’aquests ens han comunicat que disposen de diferents materials sobre el Congrés, com és el cas de l’Arxiu Municipal de la ciutat de Tarragona. Després d’una reunió amb el conseller de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats Batet, ens vam poder posar en contacte amb l’Arxiu Municipal de la ciutat des del qual ens han facilitat diverses fotografies i documents d’actes del Congrés realitzats a Tarragona. 

D’aquesta manera, les tasques de documentació i de cerca de material a les institucions locals i comarcals estan començant a donar els seus fruits ja que hem rebut ja els primers materials per part d’aquestes (fotografies, cartes, cartells, resolucions d’àmbits…).

Des de la Fundació volem agraïr a l’Ajuntament de Tarragona, així com també a la resta d’Ajuntaments i Arxius Comarcals que ja ens han enviat el material que disposen, com ara donar les gràcies a l’Ajuntament de Lloret de Mar, d’Igualada, d’Esparreguera, d’Horta de Sant Joan, de Sant Feliu de Llobregat, a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà. En nom de la Fundació, gràcies pel vostre suport, per la vostra col·laboració i per contribuir a recuperar el record del Congrés.

 

 

Acte del Congrés a Tarragona.

Acte del Congrés a Horta de Sant Joan.

Cartell de presentació del Congrés a Igualada

Postal de la comarca de La Selva editada pel Congrés. SAMLM (Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar).