Balaguer s’implica a la Commemoració dels 40 anys del Congrés

Amb motiu de la Commemoració del 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana (1975-1977) que la Fundació realitza enguany, s’està duent a terme una campanya perquè els Ajuntaments d’arreu del territori català, i dels Països Catalans, que varen participar al Congrés en el seu moment, col·laborin i s’impliquin amb la Commemoració dels 40 anys.

Les darreres setmanes, des de la Fundació, hem tingut diverses reunions amb alguns Ajuntaments i Diputacions per començar a preparar aquesta Commemoració. Com és el cas de l’Ajuntament de Balaguer, capital de la Noguera, on el passat 23 de febrer el President de la Fundació, Miquel Strubell, i el Cap d’Oficina, Sergi Torres, es van reunir amb l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i el regidor de cultura, Joan Biscarri.

Balaguer va ser una ciutat molt important pel Congrés de Cultura Catalana, va ser la seu dels actes de cloenda de l’àmbit d’Història on es van presentar i discutir els treballs i les resolucions d’aquest àmbit. D’aquesta manera, amb la col·laboració i la participació de l’Ajuntament de Balaguer es podrà reivindicar la rellevància que va tenir aquesta ciutat en el desenvolupament del Congrés, així com preservar la memòria històrica de la Transició. Amb aquesta reunió es va acordar que Balaguer organitzarà unes jornades commemoratives a principis del mes d’octubre, coincidint amb els dies en què farà 40 anys de la cloenda de l’àmbit d’Història celebrada a Balaguer.

A banda de Balaguer, també hem tingut altres reunions amb diversos Ajuntaments com ara Tarragona, Girona, Manlleu, i les quatre Diputacions, amb els quals s’ha d’acabar de perfilar la seva participació amb la Commemoració. A més, també estem a l’espera de realitzar reunions amb altres municipis catalans.

Us deixem el següent enllaç en el que la ràdio de Balaguer, també, es fa ressò de la participació del municipi als actes de la Commemoració del Congrés. http://www.radiobalaguer.cat/portal/63/?EC=ReadArticle&ArticleID=15066

 

Cartell de la cloenda de l’àmbit d’Història a Balaguer.