Campanya de mecenatge documental “Imaginar un país. El Congrés de Cultura Catalana”

 

Un documental  per conèixer en profunditat  com va ser aquell  Congrés que  va mobilitzar a milers de persones i entitats al voltant dels debats sobre com hauria de ser la societat catalana en democràcia.

Aquest any, en el que commemorem el 40 aniversari del Congrés de Cultura Catalana, ha estat ple d’activitats amb les que hem volgut  reivindicar la importància d’aquell Congrés que es va dur a terme entre els anys 1975 i 1977, va ser la primera mobilització ciutadana massiva organitzada i va marcar l’inici de la Transició a Catalunya i als Països Catalans.

Ara ens toca iniciar un dels projectes més destacats: la realització del documental“Imaginar un país. El Congrés de Cultura Catalana” que ens permetrà  fer arribar al gran públic el coneixement sobre el Congrés i, per fer-ho, iniciem una campanya a Verkami  amb la que volem aconseguir  els 7.000 euros finals que ens permetran realitzar amb les millors condicions tècniques aquest documental en el que  explicarem com, des de la societat civil dels Països Catalans, es van mobilitzar milers de persones per parlar sobre com havia de ser el país en el nou marc democràtic.

Els debats es van distribuir en 25 àmbits a tots els territoris de parla catalana (economia, teatre, estructura sanitària, estructura educativa, arquitectura i disseny, llengua…). Es van dur a terme 5 campanyes que van recórrer els Països Catalans a favor del català com a llengua oficial, del català al carrer, de la conservació del patrimoni natural, a favor de les institucions pròpies, a favor de la cultura tradicional i popular, i a favor del canvi de noms dels carrers.

 

El documental tindrà com a recurs de base, 40 entrevistes realitzades a personalitats del món polític, cultural i acadèmic dels Països Catalans i comptarà amb material inèdit sobre el Congrés, gràcies a l’aportació d’Ajuntaments, entitats i persones que van participar en el Congrés i que ens han fet arribar el material que guardaven (carnets, cartells, vídeos, fotografies…).

 

 

 

 

 

Entra aquí  i ajuda’ns a explicar-ho, us necessitem a tots!