David Paloma escriu sobre el Congrés al seu article de El Punt Avui

El passat diumenge 21 de maig, David Paloma, vicedegà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va publicar un article sobre el Congrés al Suplement de Cultura del diari El Punt Avui.

En aquest article, Paloma, repassa la història dels inicis del Congrés de Cultura Catalana (1975-1977) i es centra especialment en l’àmbit de Llengua d’aquest Congrés. Concretament, explica les resolucions que es van aprovar d’aquest àmbit, el 25 de setembre de 1977 a Vic, les quals van estar centrades en la normalització lingüística, l’oficialitat de la llengua catalana i l’estandardització del català i que “quaranta anys més tard, aquelles resolucions, serveixen per mirar enrere”. Més endavant, es concentra en una d’aquestes, la de l’oficialitat de la llengua catalana i la situació d’anormalitat en què es trobava la nostra llengua a finals dels anys setanta, i en les conclusions que plantejava l’àmbit de Llengua del Congrés.

Tot i això, explica una problemàtica en què es va trobar aquest àmbit: “la crisi va arribar amb la concreció del català estàndard” i les diverses posicions internes que hi havia respecte aquesta temàtica, d’aquesta manera conclou, que “la discussió estava servida”. 

Podeu recuperar l’article fent clic al següent enllaç: “I no es van posar d’acord” de David Paloma.