La UAB s’adhereix a la commemoració del 40è aniversari del Congrés

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va aprovar, el passat 12 de juliol, una moció per adherir-se a la commemoració del 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana, recollint així l’esperit del Congrés el qual va aplegar una representació molt important de les institucions acadèmiques del país i dels acadèmics.

Amb motiu de la commemoració del 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana que promou enguany la Fundació, ara s’hi ha sumat la Universitat Autònoma de Barcelona que hi participarà col·laborant amb la cerca de documentació i materials sobre el Congrés i organitzant un acte commemoratiu a la universitat.

L’adhesió de la UAB a la commemoració del 40è aniversari s’afegeix a l’adhesió de la Universitat de Lleida (UdL) i d’aquesta manera ja són dues universitats catalanes que s’han sumat a aquesta celebració, a més dels diversos Ajuntaments els quals també s’hi han adherit i del Senat espanyol que fa unes setmanes també va aprovar sumar-se a la commemoració. 

El Congrés de Cultura Catalana va comptar amb 12.400 congressistes inscrits a més d’altres milers de participants al voltant dels debats sobre com hauria de ser la societat catalana en democràcia. Molts d’aquests congressistes varen ser acadèmics i investigadors i la participació de les universitats va servir per impulsar molts dels debats que es van produir a través de la complicitat entre acadèmics, entitats i ciutadans, amb un desplegament d’activitats que va servir als pobles i ciutats del país per omplir el carrer de reivindicació, cultura i participació.