Diversos ajuntaments aproven la moció de suport als 40 anys del Congrés de Cultura Catalana

Durant els últims dies diversos Ajuntaments catalans han aprovat una moció de suport a la commemoració del 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana. 

La Fundació ha contactat amb tots els Ajuntaments de Catalunya que van participar al Congrés de Cultura Catalana (1975-77) proposant una moció per tal que aquesta sigui presentada als Plens municipals dels Ajuntaments. Amb l’aprovació d’aquesta moció es vol que els Ajuntaments de tot el territori català es sumin a la commemoració del 40è aniversari, ja que aquesta és una oportunitat per reivindicar el paper actiu dels pobles i ciutats en temes com la recuperació de la llengua, la cultura i les institucions dins del marc de la història de la transició política dels Països Catalans. 

El primer municipi que ha aprovat aquesta moció i s’ha sumat als actes de la commemoració dels 40 anys ha estat la ciutat de Badalona on el Grup Municipal d’ERC va presentar aquesta moció en la celebració del darrer Ple. La defensa de la moció va ser a càrrec d’Edelmir Sancho el qual va afirmar que “el Congrés de Cultura Catalana va ser una eina de cohesió social per promoure la llengua i la cultura”. La moció va ser aprovada per tots els Grups Municipals del consistori amb excepció del Grup Municipal del PP que hi va votar en contra. 

Un altre municipi que ja ha aprovat la moció és Bordils (Gironès) en el qual la moció va ser aprovada per unanimitat durant l’últim Ple que es va celebrar al municipi. 

A banda d’aquests municipis que ja han aprovat la moció, estem a l’espera que d’altres ciutats i pobles de Catalunya també presentin i aprovin aquesta moció i es sumin als actes de la commemoració dels 40 anys del Congrés de Cultura Catalana.